Dag 5. Vad är kärlek?

Nästan lite filosofisk fråga.... Hmm. För mig är kärlek någonting man mår bra av. Någonting som gör en lycklig. Jag är lyckligt lottad som känner kärlek från en fin familj, från härliga vänner och framför allt från finaste killen på jorden. Att få höra uppmuntrande ord om vad man betyder för någon är härligt. Att ge sådana kommentarer är Johan väldigt bra på. Det känns liksom äkta och det får mig på så sjukt bra humör.

Att en vanlig vardag blir hur bra som helst bara för att den tillbringas med personen man älskar är kärlek för mig. Man klarar motgångar och blir starkare av dem och man glädjs åt trevligheter tillsammans. Man vågar också visa känslor med de människor man känner kärlek med. Kärlek får fram alla känslor inom en.

Kärlek är fint och jag hoppas alla människor känner/får känna kärlek.
Dag 4. Det här åt jag idag.

Jag är en matglad tjej ska ni veta. Och idag har varit en extra bra dag när det gäller vad jag har stoppat i mig. Morgonmålet var som vanligt en portion gröt med banan och äppel, en smörgås, en kopp te och c-vitamin brustablett. Till lunch fick jag på dagiset godgod laxfrestele och middagen var höjdpunkten; Sushi. Mums Mums.


Dag 3. Mina föräldrar.

Mamma Monica och Pappa Henry. Finaste föräldrarna i världen. Tyvärr tog pappas resa slut alldeles för tidigt. År 2001 slutade hans hjärta slå, mittiallt. Kvar blev då mamma ensam med två döttrar. Som 12 åring förstår man inte riktigt vilka alla utgifter det finns när man bor i ett egnahemshus. Nu i efterhand förstår man. Men supermamma fixade det. Hon höll sitt humör uppe och stöttade oss med våra aktiviteter och ställde upp med att köra oss hit och dit. Hon kom alltid med på alla mina fotbollsmatcher och turneringar. Än idag är hon en trogen supporter.

Min mamma är en person som jag ser upp till oerhört mycket. Hon är en stark kvinna som klarar det mesta, själv. Hos henne känner jag trygghet, och har gjort det hela min uppväxt. Hon ställer a l l t i d upp.

Pappa var en person som ingenting var omöjligt för. Allting gick att lösa på något sätt. Rätt inställning och viljan att ge åt andra. Pappa och jag var riktiga buddies, vi grejade ofta tillsammans i garaget. På stugan högg vi ved, fiskade och donade medan syster och mamma stod för städning och matlagning. Även fast pappa inte är här ser jag enormt mycket upp till honom också. Han hade en fin personlighet.

Jag älskar er.Dag 2. Min första kärlek.

När jag gick på årskurs 1 i lågstadiet hade jag en söt pojke på min klass. Vi fattade snabbt tycke för varandra och han frågade chans. Jag blev lycklig och svarade ja. Vi var tillsammans flera månader, närmare ett helt år faktist. På alla hjärtans dag, som det året var en lördag, satt jag tillsammans med familjen och åt spagetti och köttfärssås när det mittiallt ringde på dörren. Det var han, som kom med en silverring med ett rött hjärta på. Jag satte genast den på mig, på ringfingret på vänstra handen. Där fick ringen vara så länge att den växte fast på mitt finger. När han och jag gjorde slut hamnade pappa att klippa sönder den med tång för att vi skulle få bort den från fingret.

Den slags kärlek jag kände som sjuåring är givetvis annorlunda än vad jag som äldre kände när jag hade min första "riktiga" pojkvän. Men första kärlek var det på sitt sätt iaf.Sugig kvalite med telefon, i know. Men där är i alla fall den sönderklippta ringen.

Fredags-feelgood.

Texten går till syster.Live your life and just be your self
'Cause you're somebody special 'cause somebody loves
Your life so just be your self
'Cause you're somebody special 'cause

Someone loves your life, life

Hey hey, I can see you shining shining
I can see you shining with light, with light
Hey hey, I can see you shining shining
I can see you shining brightyou

In America today, people seem they lost their way

They don't know they're wrong from right
Something something just ain't right
'Cause on TV, in magazines all I see is violent things
Killers here and killers there, killers seems to be everywhere

Where did all the healers go, yo, I don't know, I don't know

Maybe all the killers killed them yo Carlos, let's save the children
Let's build their minds up and build their spines up
Teach 'em how to stand proud, to say it just say it loud

I am somebody, I am somebody, I am somebody

Somebody I am somebody, I am somebody, I am somebody
And you can be who you want to be, go where you want to go
Love who you want to love, hey

It's your life, so just be your self

'Cause you're somebody special 'cause somebody loves
Your life so just be your self
'Cause you're somebody special

'Cause someone loves your life, life

Hey hey, I can see you shining shining
I can see you shining with light, with light
Hey hey, I can see you shining shining
I can see you shining bright

In America today, people call up in pain

Let's try to help them change and stop this suffering
Teach 'em how to stand for something and I stand for nothing
Just stand proud, just say it, just say it loud

I am somebody, somebody I am somebody

I am somebody, I am somebody
And I can be who I want to be, go where I want to go
Love who I want to love, hey
And you can be who you want to be, go where you want to go
Love who you want to love, hey

I am somebody, I am somebody, I am somebody

Somebody I am somebody, I am somebody, I am somebody
And you can be who you want to be, go where you want to go
Love who you want to love, hey

'Cause someone loves my life, life

Hey hey, I can see you shining shining
I can see you shining with light, with light
Hey hey, I can see you shining shining
I can see you shining bright

Dag 1. Om mig.

Mitt namn är Ann-Sofie Monica Nyholm. Jag är född 01.07.1989. Det gör mig alltså till 21 år för tillfället. Jag är Ekenäsbo men är för stunden bosatt i Åbo där jag studerar till Socionom YH. Under våren 2011 kommer jag att studera i England. I Åbo bor jag med min pojkvän Johan. Jag trivs ypperligt i vår lägenhet, i Åbo och med Johan som sambo. Jag skulle inte kunna ha det bättre, helt enkelt.

Fotboll är en stor del av mitt liv. Har spelat sedan jag var 6 år och har inte i planerna att sluta. Tänker spela för alltid. När jag inte platsar i något division lag och inte heller i "mamma fotis" tänker jag grunda ett "mommo fotis"-lag. Jag försöker också vara en trogen supporter till Johan när jag inte själv spelar. Jag njuter av att se honom spela.

När jag inte spelar fotboll sjunger jag. I duschen. I bilen. På bröllop. På dop. På konserter och på fester. Musik är toppen och det går inte en endaste dag som antingen datorn, cd-spelaren eller iPoden skulle vara tyst. Jag mår bra av att lyssna på musik.

Jag anser mig själv vara en rätt så positiv person. Jag försöker se positivt på saker som händer. Lyckas kanske inte alltid men jag förösker i alla fall. Jag tycker om mitt liv och alla mina fina vänner runt mig, min fina familj, pojkvän och släktingar. Jag har även en ny krabat som jag håller varmt om hjärtat och som jag tycker om, nämligen min underbara gudson.


30 dagar.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04
– Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06
– Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09
– Min tro
Dag 10
– Det här hade jag på mig i dag
Dag 11
– Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14
– Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16
– Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden
Dag 21
– Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Har sett det här på några bloggar och även jag vill göra det. Då vet man med säkerhet vad man i åtminstone ett inlägg per dag skall skriva. Jag börjar idag och inlägget kommer senare.

Småkyligt.

Mätaren visar -13,4°C. Hur ska jag våga sätta foten utanför dörren?

Ekenäs.

Jag är hemma hos mamma. Fysio o Hesa imoron. Jag har haft en skön kväll med mamsen. God korvsås och pepparkaksbakas. Julen är verkligen påväg. Hurra för det.


Dagens saldo.

Jag känner mig fortfarande krasslig. Barnen på dagiset har sjutusen baciller som de går och bär på och det känns som om nya hoppar på mig hela tiden. Trots den hängiga fiilisen har jag ändå fått mycke gjort. Först fick jag avnjuta den godaste fisksoppan made by my man (finns inget godare) och sedan städade jag hela lägenheten. Yepp, damma, dammsög och torkade golv. Efter det kom Lina på besök. Ett vikigt besök. Den 13.1.2011 lyfter vårt plan till England. Nu e de på rikigt. iiiiiik. Kl.22 var vi färdiga och sedan var det bara att köra igenom gymppa programmet för knät. Nu är jag redo att sova en god natts sömn.


Hej då.

Inte som planerat.

Den här lördagen blev inte som planerad. Planerna var att träffa gudsonen+tvillingbröder och sedan köra till Karis för jobb. Men vaknade inatt 02.44 av att halsen var sjuk och febern hade kommit på besök, så dessa planer gick åt fanders. Istället blir det en sängliggande dag. Hoppeligen är jag frisk imorgon. Orka vara sjuk liksom.Ödet?

För drygt en månad sedan blev jag uppmanad av farbor Doktorn att börja använda laktosprodukter. De som känner mig väl vet att min favorit färg är lila. Jag är galen i den färgen. Tänk då att färgen på det laktosfria smörpaketet råkar vara lila. Ödet, jag lovar.


Önskelista.
Tomten kanske?

Perfekt Middag.

Är nyss hemkommen från en härlig inflyttningsmiddag hos honom och henne. Maten var utsökt och sällskapet perfekt. Tiden går fort när man har roligt och precis så var det ikväll. Tjejerna spöade killarna totalt i Alias och nya ord som nordsmör och lyckokorv skapades. Härligt med fina vänner och fina kvällar. 


Victor Carl Wilhelm.

Jag är en stolt gudmor till Världens finaste Victor. <3

Dagen med stort D.

Idag är en stor dag för mig. Jag blir officiellt gudmor åt världens finaste Victor. Jag skall dessutom sjunga en trudelutt för honom i kyrkan. Nervöst....

Ha en skön lördag allihopa!


091110

Snöstorm i Åbo. Brr, det blev kallt att stå ute i timtal på dagiset. Kom hem till nygräddad makaronilåda och fick sedan en saknad klasskompis på en kort visit. Vi fyllde i England 2011-pappren och diskuterade praktiken. Efter det bar det iväg till Mylly med den här fina flickan. Också det en saknad juvel som det var härligt att träffa.

Imorgon kommer att bli en super dag. Börjar 7.15 igen men skall ut i skogen och hälsa på Mulle. Skall packa med smörgåsar och varm saft. Hur back in the days e int de? Senare på kvällen blir de syster träff tillsammans med min egen syster och Sundbloms systrarna. Och som jag väntar!!! Jeee.

Nu ska jag krypa under duntäcket som äntligen har fått komma fram. De e nog vinter nu gott folk!


En helt vanlig annorlunda lördag.

Dagen började med kyrko besök. Dom tände ljus för farmor. Vi åkte sedan vidare till gravgården för att tända ljus på pappas och fammos grav. Efter det promenerade Johan och jag hem till deras nya lägenhet. Där spelade vi kort med mommo Doris och Benita. En väldigt trevlig lördag eftermiddag.

Senare på dagen gick jag till punttis medan J hade futsal träning. Det var då som de märkliga skedde. Jag var ensam i gymmet när en man kommer och tittar in och säger: "Hej hej, jag måste bara titta in och se vem som var här". Han var trevlig och artig och 50+. Jag fortsatte träna och efter en stund tittar samma man in igen och säger:

Mannen: "Har du program?"
Jag: "Jo!" (trodde han snackade om träningsprogram..)
Mannen: "Har du program för ikväll?"
Jag:  "Ehhhm, joo....."

Mannen: "Har du sällskap ikväll?"
Jag: "JO!"
Mannen: "Okej, bra."

Och så log han och gick. Den trevliga mannen var inte längre så trevlig utan mer obehaglig.

Efter gymmandet besökte jag Masaby för att se ESC/2 få stryk med 5-2. Det var i alla fall en trevlig road trip med fina boys. Nu ska jag lägga öra på dynan, eller rättare sagt på favoritkillens axel och somna gott.

Nu.

Nu sticker den här Lilla My iväg till praktiken. Ha en fin dag mina vänner, det tänker nämligen jag ha!


Gjort idag.

Det har varit en skön dag idag. Jag började tidigt men slutade också tidigt. Tog en powernap på soffan, åt god mat och städade lägenheten. Jag har också dragit igenom mitt träningsprogram här hemma. Fasen vad jag längtar efter att få gå på jumppa och hoppa och skutta. Ojojoj.

Nu senare på kvällskvisten fick jag ett väldigt trevligt mail också. Jag har nu något att se fram emot och kämpa för. I can do this.När jag inte får gå på jumppa timmar och klä mig i jumppa kläder, ser jag till att fast jag står hemma på vardagsrumsgolvet få lite fiilis med att klä mig för träning. hehehe.

Imorgon.

Imorgon har vi Halloween fest på dagiset. Vi har maskerad och jag skall klä ut mig till Lilla My. Jag är i mitt esse.


Frustrerande.

Vet ni vad som är förbannat frustrerande? Jo, att det fina hjärtat på bilden nedan var bortplockat och stenar fattades under senaste veckoslutet jag var hem. VEM gör så? VEM täcks gå och förstöra på andras gravar? Åt de människorna säger jag bara, hoppas att Ni hamnar i Helvetet.


Vad tror ni?

Är det möjligt att bli ersatt av ett tevespel? Jag trodde inte det... Men efter att jag drog en fin kärleksförklaring för J och sedan fick svaret "Kiva, men nu hinner jag faktist int lyssna eller tala. Har viktigaste matchen. Kom igen nu grabbar, vi möter Chelsea, nu måst vi vinna." börjar jag faktist tro att Fifa 11 är nummer ett för Johan nu för tillfället. Ska jag verkligen se mig besegrad?Dålig uppdatering.

Uppdateringen har sugit den senaste tiden. Jag har hunnit med mycket. Bl.a. det här:
Spontanutgång till Monkey.


Bakat en kaka till vår bastukväll, samt skrattat, gråtit och agerat första hjälp under den kvällen med bästa damerna.


Överraskat Johan med att åka till Tammerfors och se på futsal.


Köpt nya stövletter.

Och därtill börjat en 6 veckors lång praktik på ett trevligt daghem här i Åbo. Trivs redan väldigt bra. OCH dessutom blir jag treated like a princess hela tiden av finaste sambon. Hur kan det finnas sådana guldkorn som han? Han slutar aldrig att förvåna mig och samlar plus poäng varje dag. Det är jag som har världens bästa pojkvän, på riktigt!

Nu skall jag lägga mig på spikmattan och sen kasta mig på öra. Ny dagisdag imorgon, det gäller att vara utvilad!


RSS 2.0