En liten kvällshälsning.

Till världens bästa syster.Puss och gonatt.

Julkonsert.

Jag vill sjunga julsånger. Vem kommer till Eriksgatan om jag har julkonsert? :)En av mina absoluta favoriter. Åh, härliga jul.

Kära kära jultomten.Nizza matbord + fyra stolar.Nike Lunarglide 2Nike Lunarglide 3


Mumin påslakanFortsatt prenumeration på Fitness Magazine


Fiskars Gusto Bestick


Iittala Citterio 98 Bestick


Om att göra bort sig.

De som har läst kommentarerna i mitt förra inlägg funderar säkert vad kommenteraren menar med en klassiker.. Låt mig (motvilligt, eftersom jag skäms) förklara.

Det var söndag och en minibuss fylld med hungriga ESC spelare stannade vid ABC. Jag befann mig också i bussen eftersom jag varit med och hejat. Alla beställde vi vad vi ville ha och så väntade vi, hungriga. Flera Kerrosaterian kom ut efter en stund och då fick flesta av oss sin Kerrosburgare. En hunrgig individ bredvid mig blev utan, tillsvidare. När jag ätit halva Kerrosburgaren kommer damen ut med en Kanahampurilainen. Hon tittar frågande på killen bredvid mig som hastigt säger tillbaka att han inte har beställt någon Kanaburgare, utan en Kerros. Där sitter då jag, med burgaren i käften och kommer på att jag inte alls har beställt en Kerros, utan en Kana. Hoppsan tänkte jag då, och ville samtidigt sjunka genom jorden när damen förklarar att man nog måst komma ihåg vad man beställer. Jonas var snäll och åt upp Kanaburgaren i alla fall. Jag kände mig dummare än någonsin och funderade länge hur i helvete man kan klåpa till det så?

Jag måste få försvara mig med att tankarna fortfarande var på en Kerros eftersom jag precis innan jag beställde ändrade mig och tog en Kana. Tyvärr fick Jonas lida. Felåt.

På tal om morgonmål.

Det här blev jag bortskämd med idag morse. Har jag det bra, eller har jag det bra?


Gårdagens morgon.

Sällan har en dag startat så bra som den gjorde igår. Hade ett mysigt morgonmål hos en fin vän med bl.a. nybakta semlor, kaffe, frukt och ägg. Morgonmålet får definitivt fem nybakta semlor av fem möjliga. Sällskapet, liksom maten får alltså full pott. Så skönt på alla sätt och vis. Jag var så glad i kroppen när jag cyklade hem.

Sällan har det varit så skönt att kramas.


Anything is possible.

Har haft en underbar kväll med fotbollsträning, hjort inre filé, vitlöksgratäng, bacon inlindade sparrisar, vin, lite kladdkake muffins, julklappar, sambon och storasyster. Den som inte fattar att det här handlar om 100 poäng av 100 möjliga borde gå en kurs i vad som förgyller en helt vanlig torsdag.

Jag stirrade också på ett av våra underlag för flaskor/glas och fick lite feel-good känsla. Allting är möjligt.


Beskedet kom.

Och det blev inte jag som får skrida ner för trapporna med ljuskronan på huvudet. Jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag inte tycker det gör något. För visst skulle det ha varit härligt att få vara årets Lucia. Men jag är inte förkrossad, nejdå, jag är glad att jag har fått vara bland de tio och jag vet att jag, via er som röstat, har bidragit med pengar till insamlingen. Och det känns ju i alla fall bra. Nora Peltola, kandidat nr.7 är Finlands Lucia 2011.

TACK än en gång till er som röstat!

Det här med Lucia.

Om det är någon som har missat när Luciainsamlingen tar slut så skall jag informera att sista dagen är idag. Med risk för att verka tjatig vill jag givetvis puscha på lite extra för att ni skall rösta och delta i insamlingen. Gör det här. Imorgon kommer beskedet om vem som skall bära ljuskronan som Finlands Lucia 2011. Imorgon är den långa väntan äntligen över. Det kan gå på två sätt för mig. Antingen blir jag Lucia, eller så blir jag inte. Enkelt, men så sjukt nervöst. Det har varit konstigt att se hur allting mera eller mindre enbart handlat om Lucia den senaste månaden, vilket är helt förståeligt. Men jag trodde nog inte att jag skulle fundera så här mycket på det, att det är det sista jag tänker på innan jag somnar, och det första som kommer i mina tankar när jag vaknar. Jag tänker givetvis så mycket på det eftersom jag så jätte gärna skulle vilja att det går vägen. Men som jag tidigare nämnde, chansen är inte så väldigt stor. Vi är trots allt ändå 10 stycken fina flickor som kan bli.

Vad jag försöker säga så där mellan raderna är att jag är så otroligt glad för allas engagemang i hela Lucia grejen. Fina blogg inlägg från er på era bloggar, länkar på facebook och alla fina kommentarer. Känns skönt att veta att det finns någon där ute som tror på just mig. Det gör mig glad och varm om hjärtat. Tack!

Redan som liten ville jag vara Lucia, och min största idol var (och är fortfarande) storasyster Annalena.

På tal om att bli student.


Jag har aldrig visat mitt student foto kom jag på så här mittiallt på morgonkvisten, så här kommer det nu. Tre olika, och mamma tycker att jag är vackrast i världen.


iLove.


Lycka.


Lycka är att få byta till duntäcket när termometern visar minusgrader. Jag kommer sova gott inatt. Äntligen mitt älskade duntäcke.


En fenomenal dag.


Idag har varit en bra dag. Jag har ätit mommos supergoda mat. Jag har kört till Vasa med syster för att träffa finaste Boni. Vi har ätit gott, sett första snön falla, gått i butiker, skrattat, skvallrat, druckit glögg och övat slå på margarinpaketet (jag är så inspirerad av chicksen i några inlägg tidigare,haha). Syster och jag rattade tillbaka till övermark och gjorde unde bilfärden ett tappert försök att sjunga julsånger. Men det sket sig idag, antingen kunde vi inte stämman i den ena låten, eller så kunde vi inte texten i den andra låten. Roligt var det hursomhelst.

Nu är det örat på dynan.


En gång blev jag student.


Året var 2008 och dagen efter den stora dagen när jag hade fått den vita mössan. Lång väga gästerna hade åkt hem och dagen efter fiilisen hade släppt. Men tältet stod kvar. Och vad är roligare än att använda de bockar som borden hade stått på, rada dem på linje, ta bollen under ena armen, ta Johan i andra handen och traska ut för att spela fotbollstennis långt in i sommarnatten? Fina minnen.


Torsdagsmys.


Hälsningar från Nisse och mig.


On the road.


Sitter som bäst i bilen på väg upp till Österbotten och Närpes. Jag ska krama om mormor, hårt. Alltid lika roligt att åka upp när det blir så sällan man har möjlighet eftersom helgerna allt som oftast är fulla med program.


En fin film.

En väldigt fin film som visar varför ni skall bidra i årets luciainsamling.

Luciainsamlingen 2011 from Folkhälsans Förbund on Vimeo.


SOLD!

Jestas Amalia. Jag är förälskad. Vet inte om det är sången i sig, flickornas fina röster (speciellt tillsammans) eller häftiga instrumentet, KESO burken. Sjukt bra är det i alla fall.


Hemma hos.

Nu är hemma hos klippet här. Välkommen hem till mig och min vardag. Och gott folk, ni kommer väl ihåg att rösta i Luciainsamlingen?


Tips till er.

Jag är en sucker för svenska serier. Ni vet, Glamourama, Pradise Hotel, Bartender skolan och nu har det till min stora lycka kommit en till. Elsas Värld. Nya avsnitt varje torsdag på TV3 play. En serie jag tipsar er att kolla.Min vackra katt.

Här är hon, frihetsvägens vackraste varelse. Semlan.


The Gala 2011.

Förra helgen var det ju den årliga fotbollsgalan. Den var lika lyckad som alltid, eller nästan i alla fall. En incident önskar vi väl alla att aldrig ägt rum men we stick together trots det. Tog Johan och våra pris under armen vid halv 2 tiden och for hem. Fick mina älskade knäckebröd och två glas mjölk. Efter det kunde jag somna gott gott. 
RSS 2.0