Förväntningar.

Jag har idag bokat tid till något som jag länge planerat att göra. Det bästa var dessutom att jag fick tid tills imorgon. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att jag efter läkarbesöket imorgon kan dra en lättnadens suck över att jag vet hur jag skall bära mig åt för att göra min vardag till vad den en gång varit. Jag är trött på alla "en del människor måste bara leva med det" och "vi vet nog inte riktigt vad som orsakar det.." svar. Under 7 års tid har jag sprungit på undersökningar men inte blivit så mycket klokare. Jag vill ha ett svar. Och jag vill kunna vara som vanligt.

Håll tummarna och tårna, please.

Utmanad.

Jag har blivit utamand av Kusin Jemppa och Ida att berätta sju saker i inte visste om mig. Here we go!

  • Jag fullkomligt älskar lenkkimakkara, kall sådan tillsammans med iskall mjölk.
  • Jag har fruktansvärt dålig blodcirkulation. Kallaste fötterna och händerna i hela Åbo, kanske också Finland.
  • Jag är galen i lila. Jag skulle kunna bo i ett helt hus med endast lila inredning.
  • Jag har aldrig någonsin haft näsblod. Inte ens när jag satt och slog mig själv med knytnäven i lekis för att få det.
  • Jag kan rapa på beställning och säga folks namn. Troget partytrick tillsammans med tjejkompisarna. Har inte vågat testa med killar i närheten.
  • Jag skulle vilja flytta till Spanien med pojkvännen i bagaget.
  • Jag äter mer än gärna en ogräddad degig bulle och gärna också rå potatis.

Jag utmanar i min tur Timo, Emilie, Vicki, Hanni, Märta, Johanna, HannahGammal favorit.


Lycka!

Vi har klättrat från sista plats till 5:te plats i serien. Vi hålls kvar. Det som såg så mörkt ut för någon vecka sedan. Jess. Det blir dunder och brak fest nästa helg. Sånt gillar vi! Well done ladies.

Middagen.


Dukning i lila (surprise :D)


Hemgjorda klyftisar och älg yttrefilé var en höjdare.


Todays dinner.

Ikväll blir det tack-för-att-ni-fixat-upp-hyllorna-middag. De två lyckliga som skall få äta smaskens mat made by Johan och mig, är syster och hennes pojkvän. Ska bli riktigt roligt.

Nu ska jag återgå till förberedelserna.

So long, my friends.

Geir i Idol.

Jag är nog en gnutta stolt när juryn säger så bra ord om Geir i Idol 2010, eftersom jag faktiskt har sjungit tillsammans med herremannen. Hehehe.

Tivolidag.

Den här dagen, då det är Tivoli-onsdag i Ekenäs, får mig att minnas tillbaka till alla onsdagar jag har gått på Tivoli hemma. Med pappa. Det var liksom årets höjdpunkt (typ) att få traska ner till marknadsplanen med syster och pappa. Vi fick åka hejdlöst många gånger, dra i snören, äta korv och massa godis. Och pappa stod snällt och väntade vid varje karusell, i flera timmar fast det ibland kunde vara hur kallt som helst. Om de var kallt drog han på sig en mössa som vi skämdes över, Annalena och jag. Idag skulle han mer än gärna få ha på den fåniga mössan, bara han skulle vara här. Den fina pappa Henry.


What's up with the rain?

Alltså, det har regnat konstant hela dagen idag i Åbo. Från att jag steg upp idag morse lite över 8, och säkert tills jag går och lägger mig också. Just nu  ö s e r det.

Ösgregnet gjorde så att sis och jag inte hade lust att traska den semi långa vägen till gymmet M&M för Step, utan vi fixade till en ack så effektiv hemma träning istället. Holy mo vad svettiga vi blev. Det är mycket man kan göra med dammsugar skaftet och golvskrapan. Haha.

En god middag i sällskap av sis och spurt till Classe Ohlssons för att i sista minut hämta proppar till vägghyllan är vad som förgyllt min tisdag kväll. Jag klagar inte.

Och så har jag funderat "ska jag, eller ska jag inte?" Vad tycker ni? :)

Nu väntar jag på att J skall komma hem från träning. Men nu behöv jag inte vänta mera, nu kom han. Hehe.

3 generationer.Här poserar glatt tre generationer på mormors 85-års dag. Släkten är bäst heter det va?

Trevliga news.

Fick ett trevligt samtal igår kväll som avslutade den redan så perfekta helgen på bästa möjliga sätt. Jag skall bli gudmor till den sötaste filuren. Jag är så glad.                     Där är han, min gudson <3

Tycker mycket om.

Fick ett väldigt fint armband i en väldigt fin färg av en väldigt fin syster när hon kom hem från Spain.


Va ee de för en dag?

Va ee de för en dag? E de en vanlig dag? Nej de e ingen vanlig dag, för de e mormors 85-års dag, hurraa hurraa hurraa, hurraa hurraa hurra.

Idag åker jag hem med syster för att hälsa på mormor som befinner sig hos oss i Ekenäs. Hon har pallrat sig ner från Österbotten för att vi ska kunna fira henne. Jee jee jee.


Gårdagens fynd.

Jag är himla nöjd över mina fynd från gårdagen.


Blå Zoey m. kavaj på rea från One Way


Favoritfärgen, finally. Nedsatt tack vare Hansa-mania dagar. Hurraaaaaa!

Det är alltid roligt att fynda!

Fiilishöjare.


Älskar.

Älskar Forskningsmetodiks rapporter. Vi har umgåtts hela kvällen(nästan) och jag blir mer och mer säker på att dom e love of my life. Hahaha, den köpte ni va? Nåjoo, va kan man. Måst man skriva så måst man.

Jag gjorde ett fint fynd idag. Jag kan visa bild imoron!

Nu lägger jag mig på örat. Gonatt.

Tillbaka blick.

Tråkigt väder ute idag, därför tänkte jag göra en liten tillbakablick från sommaren.

Juni.


Närpes kusinen blev student.
Oförglömlig bastukväll med damlaget. En super kväll.


Happy Birthday Dinner för Jannica på Santa Fé.
Barnvakt åt Vilma och popkalas.


Cykelfärd till arbetet i Karis.


Midsommar på stugan med finaste familjen.


Juli.
Ann-Sofie 21 år och ett fint kalas med nära och kära.


Njutit av god mat och gott vin.


Haft quality time på stugan med Bon.
Njutit av bästisarnas sällskap <3
Haft sommarfest hemma på gården med trevligt sällskap och en oförglömlig utgång.


Varit på Löfarnas släktträff.


Augusti.
Varit på Sushi till Hangö med laget.
Serverat på en 65-års fest.


Varit på ett stiligt pars vackra bröllop.
Besökt Sweden med världens bästa Jannica.
Haft surprise party för finaste Alexandra.


Träffat lillisen jag så länge väntat på.


Givetvis har mycket annat roligt också hänt som inte fastnat på bild. Sommaren 2o1o har varit en härlig sommar.
3 poäng.

Jah, vi nitade igår och vann med 1-0, skulle ha kunnat vara 3-0. Hur som haver så VANN vi. Det var mycket välkomna 3 poäng och 3 väldigt viktiga sådana för vår del. Nu är det att ladda om inför nästa söndag då det är match på hemmaplan.

/Lycklig kapten.

Gameday.

Match mot FC Nokia idag. Håll tummar och tår att vi vinner, okej? Vi MÅSTE vinna.


Fredag.

Spanskan är över för dagen och så också skolan. Nu e de helg. Skönt. Ska skriva lite skolarbeten och sen åka hem till Ekenäs. Ikväll blir det fotbollsträning, jess. Imorgon blir de match, dubbel-jess.En bild på mig och sambon från igår. Enda bilden från igår.

Live från förfesten.

Efter en liten chatt på facebook kan jag inte annat än konstatera att de blir härligt att JANNICA flyttar till ÅBO!!!!!!!!!!! Fucking Amazing... Hohhhoo.. Så sjuuuukt roligt vi kommer att ha!!!!!!!!!!!!
PUSS

Just nu.Laddar för kvällens festligheter. Imorgon vaknar vi 8.30, pigga och fräscha för att gå på spanska............

Let´s party!


Remix.

Jag blev förälskad i Taio Cruz-Dynamite när jag hörde den för första gången i början av sommaren. Jag tycker inte att denna remix är fy skam den heller. Mycket bra mycket bra.      Gomorron Världen.

Glömde att berätta vad jag annat gjorde igår. Jag lämnade nämligen in min Erasmus-stipendie ansökan. Hoppeligen blir jag beviljad en plats i Bradfrord i England tillsammans med en kompis från klassen under 3 månaders tid på våren 2011. Hoppas hoppas. Det skulle innebära 6 veckor missbrukar&rehabiliterings praktik och 6 veckor studier.


Step Up 3D.

Fast handlingen var förutsägbar kan jag inte annat än tycka om filmen. Och som jag önskar att jag skulle vara en professionell dansare. Det är så sjukt snyggt på alla sätt och vis att dansa. Åååh.


Gillar inte.

Jag gillar absolut inte min header för tillfället. Men jag lovar att det är under konstruktion. Det blir bättre. Snart!

IDOL tvåtusentio och Huuhkajat

Ikväll händer det. Det som jag väntat på sedan finalen -09 i December då Erik Grönwall blev numero uno. Vem blir den nya stjärnan i år? Jess jess jess för dagens premiär avsnitt.

Det blir inte enbart IDOL ikväll, utan även Holland-Finland. Hoppas huuhkajat finner den finska sisun och spöar VM-tvåan. Troligtvis.


Astma.

Förra veckan ringde läkaren för att berätta att jag har astma. Så nu e de jag och mina två vänner, diskusarna.


Dagens.

Idag har jag effektivt städat hela lägenheten. Dammsugat, torkat damm, torkat golv och hela faderullan. Därtill har jag flåsat i Samppalinna backarna tillsammans med härligaste träningskamraten Ääli. En skön ledig måndag alltså.

Härligt med effektiva dagar.

Mes

Moderskärleken var alldeles för stark till min blogg, så att ta ett riktigt farväl var för svårt. Jag är en mes och måste blogga igen. Glädjetjut.I'm back, to stay.

RSS 2.0